fbpx

Za slatko leto

Učenički parlament naše škole organizovao je za kraj školske godine humanitarni turnir u basketu.

Ekipe sačinjene od učenika, profesora i zaposlenih škole odmerili su snage na terenu. Lopta se usijala od dobre igre, ali poseban je bio sjaj na licu učesnika zadovoljnih doprinosom.  Čak i profesori koji nisu igrali, svojim prisustvom pružili su podršku igračima i celokupnom događaju.

Sredstva prikupljena od turnira omogućila su da sladoledima obradujemo jedno odeljenje učenika osnovne škole „Dušan Radović“.

Tako je akcija koju smo nazvali „Za slatko leto“ pored sportskog događaja obuhvatila i posetu ovoj osnovnoj školi. Naša profesorka srpskog jezika i književnosti, Danka Jovanović, predložila je da bude domaćin posete kao odeljenjski starešina odeljenja V razreda koje smo obišli.

Grupu naših učenika koja se u pratnji zaputila prema delu grada Klisa, dočekala su ozarena lica dece sa pripremljenim programom: od upoznavanja i kviza, do igara u školskom dvorištu.

Bio je to dan sunca i radosti za koji smo želeli da potraje!

Svrha je dosegnuta:

hvala svima na prepoznavanju važnosti delovanja DOBROG u zajednici!

Jovana Jocić

Najnovije

 • World AIDS DayPeople photo created by diana.grytsku - www.freepik.comSvetski dan borbe protiv AIDS-aDecember 1, 2021 - 2:23 pm

  01. decembar se obeležava kao svetski dana borbe protiv AIDS-a. Tim povodom volenteri Crvenog krsta Novog Sada održali su đacima Srednje stručne škole u Novom Sadu predavanje o HIV-u i prevenciji polno prenosivih bolesti.

 • autoImage by Free-Photos from PixabaySvetski dan bez automobilaSeptember 22, 2021 - 3:05 pm

  septembra 2000. godine pokrenuta je inicijativa za smanjenje broja vozila na ulicama, kako bi se smanjio njihov štetan uticaj na okolinu.
  Prvi automobil izašao je na ulice davne 1886. godine, a konstruisao ga je Karl Freidrich Benz, po kome je benzin i dobio naziv.

 • Image by Gerd Altmann from PixabayU vašu častAugust 30, 2021 - 12:46 pm

  Kraj raspusta je nadohvat ruke, kraj leta takođe. Dolazi jesen.
  Mnogo puta – u literaturi, na filmu – ovaj deo godine opisan je kroz padanje još uvek letnjh kiša, što su se „slile u cvjetove agava“, kao što je rekao jedan kantautor.

 • Image by Gerd Altmann from PixabayNepročitanoJuly 9, 2021 - 1:09 pm

  I najzad – stigosmo do kraja. Ili, bolje rečeno, nacrtasmo krug. Dakle, vratismo se na početak. Ako bismo kraj (svaki kraj!) ovako doživeli, to onda znači da kraja nema: postoji samo početak.

 • Čudesno letoJuly 2, 2021 - 11:50 am

  Možda je jedina prednost filma u odnosu na književnost to što glas naratora (tačnije glavnog glumca koji priča o svojoj prošlosti) može biti praćen muzikom. Međutim, ako se potrudimo (i bar malo sluha imamo), možemo čuti, tj. zamisliti muziku – i dok čitamo.