Za slatko leto

Za slatko leto

Učenički parlament Srednje stručne škole u Novom Sadu za kraj školske godine organizovao je humanitarni turnir u basketu pod nazivom „Za slatko leto“.

Ekipe sačinjene od učenika, profesora i zaposlenih škole odmerili su snage na terenu. Lopta se usijala od dobre igre, ali poseban je bio sjaj na licu učesnika zadovoljnih doprinosom. Čak i profesori koji nisu igrali, svojim prisustvom pružili su podršku igračima i celokupnom događaju.

Sredstva prikupljena od turnira omogućila su da sladoledima obradujemo jedno odeljenje učenika osnovne škole „Dušan Radović“.

Tako je akcija koju smo nazvali „Za slatko leto“ pored sportskog događaja obuhvatila i posetu ovoj osnovnoj školi. Naša profesorka srpskog jezika i književnosti, Danka Jovanović, predložila je da bude domaćin posete kao odeljenjski starešina odeljenja V razreda koje smo obišli.

Grupu naših učenika koja se u pratnji zaputila prema delu grada Klisa, dočekala su ozarena lica dece sa pripremljenim programom: od upoznavanja i kviza, do igara u školskom dvorištu.

Bio je to dan sunca i radosti za koji smo želeli da potraje!

Svrha je dosegnuta:

hvala svima na prepoznavanju važnosti delovanja DOBROG u zajednici!

psiholog Jovana Jocić