KUVAR

Kuvar

KUVAR

Kuvar

Kuvar – Treći stepen obrazovanja

Kuvar se bavi pripremom raznih vrsta toplih i hladnih jela u ugostiteljskim objektima, obraćajući pritom pažnju da jela osim što moraju biti jako ukusna, moraju biti  i lepo dekorisana. Vrši izbor i pripremu namirnica, određuje način pripremanja (kuvanje, pečenje, prženje, i drugo), kao i serviranje jela. Radi uglavnom u zatvorenim prostorijama u kojima je povišena temperatura i vazduh zasićen parom. Radi pretežno stojeći i u pokretu, uz stalno angažovanje ruku. Zavisno od veličine kuhinje i objekta u kojem radi, može biti raspoređen po zadacima. U većim objektima imaju pomoćnike koji im pripremaju namirnica. Takođe mora da vodi računa o higijeni prostora u kojem se priprema hrana kao i čistoći sudova.

  • Srpski jezik i književnost
  • Strani jezik
  • Fizičko vaspitanje
  • Matematika
  • Računarstvo i informatika
  • Hemija
  • Geografija
  • Zdravstvena kultura
  • Osnove turizma i ugostiteljstva
  • Kuvarstvo
  • Ishrana
  • Profesionalna praksa
  • Izborni predmet
  • Srpski jezik i književnost
  • Strani jezik
  • Muzička kultura
  • Likovna kultura
  • Fizičko vaspitanje
  • Matematika
  • Ekologija i zaštita životne sredine
  • Kuvarstvo
  • Ekonomika turističkih i ugostiteljskih preduzeća
  • Turistička geografija
  • Profesionalna praksa
  • Izborni predmet
  • Srpski jezik i književnost
  • Fizičko vaspitanje
  • Matematika
  • Istorija
  • Sociologija sa pravima građana
  • Kuvarstvo
  • Nacionalne kuhinje
  • Osnove usluživanja
  • Preduzetništvo
  • Psihologija u turizmu i ugostiteljstvu
  • Izborni predmet