KULINARSKI TEHNIČAR

Kulinarski tehničar

KULINARSKI
TEHNIČAR

Kulinarski tehničar

Kulinarski tehničar – Četvrti stepen obrazovanja

Kulinarski tehničar se bavi pripremom svih vrsta toplih i hladnih jela u ugostiteljskim objektima pri čemu jela moraju biti ukusna i lepo dekorisana.

On je osoba koja sastavlja jelovnike, bira i poručuje namirnice, određuju način pripremanja hrane. U zavisnosti od veličine kuhinje i objekta u kojem radi, može biti raspoređen po zadacima.

U većim objektima kulinarski tehničar ima pomoćnike koji pripremaju namirnice i neophodno je da su uz njih, jer gosti moraju biti brzo usluženi bez obzira na obim posla koji imaju. Takođe mora da vodi računa o higijeni prostora u kom se priprema hrana i čistoći sudova.

Kulinarski tehničar može napredovati do mesta glavnog kuvara ali takođe može da se i dalje usavršava.

  • Srpski jezik i književnost
  • Strani jezik
  • Fizičko vaspitanje
  • Matematika
  • Računarstvo i informatika
  • Istorija
  • Geografija
  • Hemija
  • Ekologija i zaštita životne sredine
  • Likovna kultura
  • Higijena
  • Osnove turizma i ugostiteljstva
  • Kuvarstvo
  • Poslovna komunikacija
  • Profesionalna praksa
  • Izborni predmet
  • Srpski jezik i književnost
  • Strani jezik
  • Fizičko vaspitanje
  • Matematika
  • Istorija
  • Geografija
  • Fizika
  • Kuvarstvo
  • Poslovna informatika
  • Ekonomika i organizacija preduzeća
  • Profesionalna praksa
  • Izborni predmet
  • Srpski jezik i književnost
  • Strani jezik
  • Fizičko vaspitanje
  • Matematika
  • Kuvarstvo
  • Poznavanje robe
  • Nauka o ishrani
  • Osnove usluživanja
  • Marketing u turizmu i ugostiteljstvu
  • Profesionalna praksa
  • Opšta turistička geografija
  • Izborni predmet
  • Srpski jezik i književnost
  • Strani jezik
  • Fizičko vaspitanje
  • Matematika
  • Sociologija sa pravima građana
  • Kuvarstvo
  • Umetničko oblikovanje
  • Hotelijerstvo
  • Preduzetništvo
  • Psihologija
  • Izborni predmet