KONOBAR

Konobar

KONOBAR

Konobar

Konobar – Treći stepen obrazovanja

Konobar je osoba koja poslužuje hranu i piće u ugostiteljskim objektima, prima porudžbinu od gostiju, prenosi je osoblju za šankom ili u kuhinji, trudi se da što ljubaznije i brže usluži gosta. Neophodno je da usluga bude što kvalitetnija jer reputacija ugostiteljskog objekta zavisi od usluge osoblja. U pojedinim ugostiteljskim objektima od njega se očekuje obavljanje dodatnih poslova, kao što su dočekivanje gostiju na ulazu u lokal, pratnja do stola, pridržavanje stolice pri sedanju, pomoć pri odlaganju garderobe te savetovanje pri odabiru jela (specijaliteta kuće).

  • Srpski jezik i književnost
  • Strani jezik
  • Drugi strani jezik
  • Fizičko vaspitanje
  • Matematika
  • Računarstvo i informatika
  • Hemija
  • Geografija
  • Zdravstvena kultura
  • Osnove turizma i ugostiteljstva
  • Usluživanje
  • Profesionalna praksa
  • Izborni predmet
  • Srpski jezik i književnost
  • Strani jezik
  • Drugi strani jezik
  • Muzička kultura
  • Likovna kultura
  • Fizičko vaspitanje
  • Matematika
  • Ekologija i zaštita životne sredine
  • Usluživanje
  • Ishrana
  • Ekonomika turističkih i ugostiteljskih preduzeća
  • Osnove kuvarstva
  • Turistička geografija
  • Profesionalna praksa
  • Izborni predmet
  • Srpski jezik i književnost
  • Strani jezik
  • Fizičko vaspitanje
  • Matematika
  • Istorija
  • Sociologija sa pravima građana
  • Svečani prijemi
  • Usluživanje
  • Psihologija u turizmu i ugostiteljstvu
  • Osnovi poslastičarstva
  • Preduzetništvo
  • Marketing u turizmu i ugostiteljstvu
  • Izborni predmet