fbpx

Uskršnje slovo

Posvećeno našim učenicima, njihovim porodicama

 i svima koji uviđaju važnost našeg rada

Desio nam se i ovakav praznik: da moramo da zatvorimo vrata…

Ali to nije glavno obeležje ovog uskršnjeg dana- jer ne moramo da zatvorimo srce!!

Zato, otvorimo ga širom prema onima koje volimo, onima koji se bore,

pomislimo i na one sa kojima imamo ne tako lepa iskustva..

Počnimo od bližnjih: danas smo okupljeni oko uzvišene “trpeze ljubavi”-agapea i možemo osetiti damare svakoga ponaosob, zato podsetimo se šta jesmo i koliko se trudimo- za druge, za sebe, za zajednicu, a iznad svega KOLIKO DAJEMO. Tako ćemo ponovo znati da je ovaj dan i ovo proleće lekcija da zastanemo, da prihvatimo, da uvažimo.

Zapravo, DA SE POSVETIMO ONOME ŠTO NAM JE VAŽNO I ONIMA KOJI SU NAM VAŽNI.

Uzdajmo se u nadu i oslonimo na poverenje da može biti bolje ako MI budemo bolji,

ako prepoznamo da nam je potrebno da postanemo bolji.

A mi smo uz vas i bićemo,  jer želimo da“idemo istom stranom ulice”-sunčanom stranom razvoja i rasta! Koracima pratićemo jedni druge u dobrim rečima i delima i zajedno našom ulicom stići na Trg uspeha i ostvarenih očekivanja!

Radujmo se jedni drugima!

Srećan vam Uskrs!

U ime “Srednje stručne škole u Novom Sadu”

Jovana Jocić

psiholog

Najnovije

 • World AIDS DayPeople photo created by diana.grytsku - www.freepik.comSvetski dan borbe protiv AIDS-aDecember 1, 2021 - 2:23 pm

  01. decembar se obeležava kao svetski dana borbe protiv AIDS-a. Tim povodom volenteri Crvenog krsta Novog Sada održali su đacima Srednje stručne škole u Novom Sadu predavanje o HIV-u i prevenciji polno prenosivih bolesti.

 • autoImage by Free-Photos from PixabaySvetski dan bez automobilaSeptember 22, 2021 - 3:05 pm

  septembra 2000. godine pokrenuta je inicijativa za smanjenje broja vozila na ulicama, kako bi se smanjio njihov štetan uticaj na okolinu.
  Prvi automobil izašao je na ulice davne 1886. godine, a konstruisao ga je Karl Freidrich Benz, po kome je benzin i dobio naziv.

 • Image by Gerd Altmann from PixabayU vašu častAugust 30, 2021 - 12:46 pm

  Kraj raspusta je nadohvat ruke, kraj leta takođe. Dolazi jesen.
  Mnogo puta – u literaturi, na filmu – ovaj deo godine opisan je kroz padanje još uvek letnjh kiša, što su se „slile u cvjetove agava“, kao što je rekao jedan kantautor.

 • Image by Gerd Altmann from PixabayNepročitanoJuly 9, 2021 - 1:09 pm

  I najzad – stigosmo do kraja. Ili, bolje rečeno, nacrtasmo krug. Dakle, vratismo se na početak. Ako bismo kraj (svaki kraj!) ovako doživeli, to onda znači da kraja nema: postoji samo početak.

 • Čudesno letoJuly 2, 2021 - 11:50 am

  Možda je jedina prednost filma u odnosu na književnost to što glas naratora (tačnije glavnog glumca koji priča o svojoj prošlosti) može biti praćen muzikom. Međutim, ako se potrudimo (i bar malo sluha imamo), možemo čuti, tj. zamisliti muziku – i dok čitamo.