fbpx

Konobar – specijalista

Konobar – specijalista

Peti stepen obrazovanja
Specijalizacija

Konobar specijalista je zanimanje koje se stiče specijalizacijom za peti stepen obrazovanja, nakon završene trogodišnje ili četvorogodišnje srednje škole, iste ili bliske struke.
Poželjni kandidati za ovaj smer su osobe sa sledećim obrazovanjem:

  • Četvorogodišnje obrazovanje u oblasti ugostiteljstva i turizma sa najmanje dve godine radnog iskustva na poslovima konobara
  • Trogodišnje obrazovanje u oblasti ugostiteljstva i turizma, uz najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima konobara
  • Četvorogodišnje obrazovanje drugih obrazovnih profila, sa najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima konobara, uz polaganje određenih stručnih ispita.

Polaznici koji imaju želju da se usavršavaju i napreduju na poslovima u oblasti ugostiteljstva idealni su kandidati za upis na specijalizaciju. Specijalizacija pruža veće mogućnosti i lakši pronalazak radnog mesta, kao i priliku da uz manje naporan posao obezbedite sebi kvalitetniji život.

Obrazovanje koje kandidati stiču tokom jedne školske godine specijalizacije omogućiće im da prošire znanje i veštine za vršenje posla konobara, da lakše organizuju radne zadatke, sprovode kontrolu i obučavaju nove radnike i učenike.

Srednja stručna škola u Novom Sadu vrši prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i vanredno školovanje kandidata koji su završili osnovnu školu, srednju trogodišnju ili četvorogodišnju školu ili su otpočeli i prekinuli školovanje, a zbog posla kojim se bave žele da se prekvalifikuju na smer iz oblasti ugostiteljstva. Nakon prekvalifikacije, dokvalifikacije ili vanrednog školovanja kandidati mogu da završe specijalizaciju za konobara specijalistu, koja traje jednu školsku godinu.

Polaganje ispita je prilagođeno vanrednom školovanju, a nastavni plan i program za ovaj obrazovni profil usklađen je sa odredbama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Srednja stručna škola u Novom Sadu je akreditovana od strane nadležnog Ministarstva, a stečena diploma je priznata u zemljama Evropske Unije.

Računovodstveno poslovanje

Marketing u turističkom poslovanju

Poslovna psihologija

Strani jezik I

Strani jezik II

Poznavanje pića i namirnica

Osnove kuvarstva

Poslovna informatika

Usluživanje

Svedočanstva o završenim razredima i diploma srednje škole (original ili overena fotokopija)

Izvod iz matične knjige rođenih (original ili overena fotokopija)

Lična karta (fotokopija i original na uvid)

Potvrda o radnom iskustvu

Obrazac za naslovnu stranu maturskog rada

UPIS

VANREDNO
ŠKOLOVANJE

064 152 74 28

UPIS

VANREDNO
ŠKOLOVANJE

064 152 74 28

PROFILI UGOSTITELJSKE ŠKOLE:

Konobar
Kuvar
Kulinarski tehničar
Konobar – specijalista
Kuvar – specijalista
1
2
3
4
5
Slider