fbpx

U gostima kod Arhimeda

Na poziv Srednje škole i gimnazije „Arhimed“ naši učenici su se u petak, 22.11., zaputili u Beograd.

U jutarnjim časovima organizovan je polazak u pratnji direktora, pomoćnika direktora kao i stručnih saradnika i pojedinih profesora škole.

Po dolasku u ovu izuzetno lepo organizovanu i uređenu školu , sačekala nas je prijatna dobrodošlica domaćina na čelu sa direktorkom škole, Unom Popović.

Planom je bilo predviđeno predavanje vojnih pilota pod nazivom „Fizika na i u avionu“ što je za učenike, kako oni kažu, bilo uzbudljivo i donelo novu perspektivu principa leta: aspekti strategije borbe u vojnom vazduhoplovstvu i uticaj različitih sila na telo čoveka.

Nakon toga, usledio je neformalni deo posete – vreme za povezivanje učenika dveju škola: mladi su zajedno svirali na klaviru, igrali stoni fudbal i stoni tenis, a poneki su uz muziku i zaplesali.

U završnom delu posete, gosti su u društvu domaćina pogledali monodramu „David i ja“, kao prikaz dela „Jazavac pred sudom“.

Preostalo je da se pozdravimo sa novim prijateljima i krenemo put Novog Sada noseći kao dar lep dan u lepom društvu.

Možemo još samo dodati, citirajući Arhimeda: „Eureka“- u ime otkrića novih iskustava i susreta.

Jovana Jocić

Najnovije

 • Srednja stručna škola u Novom SaduEducation photo created by freepikPut sa osmehom na licu – prav(n)i putJuly 3, 2020 - 1:46 pm

  Ovih dana pristižu nam vesti od naših maturanata. Marlјivo polažu prijemne ispite. A mi ih bodrimo i iščekujemo. Lepo je videti ih kada svrate pre polaganja do škole… Kao da nam poručuju da osećaju da ih iz sigurnog gnezda pratimo sa nadom da će savladati nove izazove.

 • Srednja stručna škola u Novom SaduDodela diploma i stihovaJune 12, 2020 - 2:51 pm

  „Od zvezda se dete uči
  da zapara nebo sjajem.
  I od druma da se muči
  i vijuga za beskrajem.“

 • SamosvestSamosvest – tiče se svih nasMay 28, 2020 - 8:39 am

  Bilo je reči o Jesperu Julu i njegovom pristupu ravnopravnog dostojanstva… Tema odnosa sa detetom, odnosno mladim čovekom zavređuje još pažnje, zato biram da to oslikam još jednim tekstom. Način komunikacije sa mladom osobom stvara odnos, a kroz taj odnos saznajemo o detetu, odnosno mladom čoveku). Ono što je još važnije: ta mlada osoba kroz odnos UČI O SEBI!

 • MaturantimaMaturantima u spomenicuMay 25, 2020 - 11:46 am

  Vi odlazite… Napuštate hodnik svoje škole Ali ne i sve što je vredelo.. sve ono čime ste obeležili sebe proteklih godina.. Kao i nas! Zato, hvala vam za radost i dobrotu Hvala vam za sva učenja! Lepo je bilo rasti uz vas! Sve što vam želimo reći očitava se u Kiplingovim redovima…

 • Uskršnje slovoApril 19, 2020 - 10:11 am

  Desio nam se i ovakav praznik: da moramo da zatvorimo vrata… Ali to nije glavno obeležje ovog uskršnjeg dana- jer ne moramo da zatvorimo srce!! Zato, otvorimo ga širom prema onima koje volimo, onima koji se bore, pomislimo i na one sa kojima imamo ne tako lepa iskustva…