fbpx

U gostima kod Arhimeda

Na poziv Srednje škole i gimnazije „Arhimed“ naši učenici su se u petak, 22.11., zaputili u Beograd.

U jutarnjim časovima organizovan je polazak u pratnji direktora, pomoćnika direktora kao i stručnih saradnika i pojedinih profesora škole.

Po dolasku u ovu izuzetno lepo organizovanu i uređenu školu , sačekala nas je prijatna dobrodošlica domaćina na čelu sa direktorkom škole, Unom Popović.

Planom je bilo predviđeno predavanje vojnih pilota pod nazivom „Fizika na i u avionu“ što je za učenike, kako oni kažu, bilo uzbudljivo i donelo novu perspektivu principa leta: aspekti strategije borbe u vojnom vazduhoplovstvu i uticaj različitih sila na telo čoveka.

Nakon toga, usledio je neformalni deo posete – vreme za povezivanje učenika dveju škola: mladi su zajedno svirali na klaviru, igrali stoni fudbal i stoni tenis, a poneki su uz muziku i zaplesali.

U završnom delu posete, gosti su u društvu domaćina pogledali monodramu „David i ja“, kao prikaz dela „Jazavac pred sudom“.

Preostalo je da se pozdravimo sa novim prijateljima i krenemo put Novog Sada noseći kao dar lep dan u lepom društvu.

Možemo još samo dodati, citirajući Arhimeda: „Eureka“- u ime otkrića novih iskustava i susreta.

Jovana Jocić

Najnovije

 • U gostima kod „Arhimeda“November 25, 2019 - 1:11 pm

  Na poziv Srednje škole i gimnazije „Arhimed“ naši učenici su se u petak, 22.11., zaputili u Beograd. U jutarnjim časovima organizovan je polazak u pratnji stručnih saradnika i pojedinih profesora škole. Po dolasku u ovu izuzetno lepo organizovanu i uređenu školu , sačekala nas je prijatna dobrodošlica domaćina…

 • Dan vatrogasaca SrbijeNovember 8, 2019 - 11:44 am

  Učenici Srednje stručne škole u Novom Sadu su imali priliku da prisustvuju izvođenju vežbe pomoći povređenima u saobraćajnoj nezgodi. Prikaz vežbe je bio na centralnom gradskom trgu. Prikazana je saradnja između Hitne pomoći i spasilačke jedinice. Tom prilikom…

 • Bezbednost mladih u saobraćaju (TRAFFIC SOLUTIONS EXPO 2019)November 4, 2019 - 11:24 am

  U cilju podizanja svesti o bezbednosti učestvovanja mladih vozača u saobraćaju, učenici završnjih razreda su u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma TRAFFIC SOLUTION EXPO 2019, prisustvovali programu koji je organizovala Nacionalna vozačka akademija NAVAK…

 • „Sve je u redu“ u susretu sa knjigomOctober 24, 2019 - 8:07 am

  Školska godina je blago poodmakla i zagrevanje saznajno-motivacionih procesa već uveliko teče. Postignuti su i dobri rezultati…

 • Prezentacija dronovaSeptember 26, 2019 - 11:04 am

  Tehnološko doba svakodnevno donosi inovacije koje pomeraju granice, otvaraju mogućnosti, pred nas stavlja nove izazove i pitanja. Takođe, izazov i zadatak je da kritički pristup tehnologiji, koja je u razvoju, neprestano postavlja pitanja implementacije takvih rešenja u našu svakodnevicu.