fbpx

U gostima kod Arhimeda

Na poziv Srednje škole i gimnazije „Arhimed“ naši učenici su se u petak, 22.11., zaputili u Beograd.

U jutarnjim časovima organizovan je polazak u pratnji direktora, pomoćnika direktora kao i stručnih saradnika i pojedinih profesora škole.

Po dolasku u ovu izuzetno lepo organizovanu i uređenu školu , sačekala nas je prijatna dobrodošlica domaćina na čelu sa direktorkom škole, Unom Popović.

Planom je bilo predviđeno predavanje vojnih pilota pod nazivom „Fizika na i u avionu“ što je za učenike, kako oni kažu, bilo uzbudljivo i donelo novu perspektivu principa leta: aspekti strategije borbe u vojnom vazduhoplovstvu i uticaj različitih sila na telo čoveka.

Nakon toga, usledio je neformalni deo posete – vreme za povezivanje učenika dveju škola: mladi su zajedno svirali na klaviru, igrali stoni fudbal i stoni tenis, a poneki su uz muziku i zaplesali.

U završnom delu posete, gosti su u društvu domaćina pogledali monodramu „David i ja“, kao prikaz dela „Jazavac pred sudom“.

Preostalo je da se pozdravimo sa novim prijateljima i krenemo put Novog Sada noseći kao dar lep dan u lepom društvu.

Možemo još samo dodati, citirajući Arhimeda: „Eureka“- u ime otkrića novih iskustava i susreta.

Jovana Jocić

Najnovije

 • Zasmejavanje aprilaApril 1, 2020 - 1:19 pm

  Zastali smo 16.03. Tiho nastavili rad na daljinu. Iz prikrajka docekali proleće. A red bi bio da oslobodimo sunce u sebi i  zasmejemo april – od kuce! Iako preporuka nije šala, ovaj dan pripada smehu i nećemo se usuditi da mu to uskratimo (priuštićemo mu to i od kuće)!

 • Samosvest – tiče se svih nasMarch 12, 2020 - 8:33 am

  Način komunikacije sa mladom osobom stvara odnos, a kroz taj odnos saznajemo o detetu, odnosno mladom čoveku (naravno i o sebi). Ono što je još važnije: ta mlada osoba kroz odnos UČI O SEBI! Ukoliko je odnos kvalitetan, dete/mlad čovek iz njega uviđa da vredi samim tim što postoji.  A to je srž: da osoba zavoli svoje postojanje. Vrednost postojanja utemeljena je u samosvesti.

 • Stručna poseta vazduhoplovacaMarch 9, 2020 - 1:21 pm

  Učenici Srednje stručne škole u Novom Sadu u pratnji profesora i pedagoga posetili su Aerodrom “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici. Učenici su pored istorijskih činjenica imali priliku da se upoznaju i sa transportnom avijacijom, helikopterima, njihovim osnovnim tehničkim karakteristikama i komandama kao i procedurama redovnih i vandrednih održavanja.

 • Jesper JulPutovanje ka JuluMarch 6, 2020 - 11:49 am

  Ovo nije priča o letu. I ne tiče se samo naših učenika o kojima obično pišem. Ovo je priča za sva godišnja doba i za sve nas koji radimo sa decom i mladima, i/ili smo adolescenti, odnosno njihovi roditelji. Pođimo na putovanje koje prožima naše celokupno delovanje – to je put Jespera Jula, danskog psihoterapeuta, čijim radom je ovaj tekst inspirisan.

 • U gostima kod „Arhimeda“November 25, 2019 - 1:11 pm

  Na poziv Srednje škole i gimnazije „Arhimed“ naši učenici su se u petak, 22.11., zaputili u Beograd. U jutarnjim časovima organizovan je polazak u pratnji stručnih saradnika i pojedinih profesora škole. Po dolasku u ovu izuzetno lepo organizovanu i uređenu školu , sačekala nas je prijatna dobrodošlica domaćina…