fbpx

Ton radosti

Učenik koji nam je pokazao kako se ide u susret svojim snovima: sa 15 godina, Vuk se doselio iz Kragujevca da bi upisao našu školu. Dokazana samostalnost za ponos!

Učenik je II razreda i već se istakao brojnim talentima. Ovaj ambiciozni mladić izrazite kreativnosti svira klavijature, radi mix i master pesama, ali i piše tekstove pesama.

Kaže da su njegovi životni prioriteti rad i stvaranje, a bavljenje muzikom čini ga posebno srećnim.

Kao osoba, Vuk je uporan i skroman, a veoma druželjubiv, a o njemu najbolje govore njegovi stihovi:

“Oslonac oduvek sebi sam.
Igram pametno i ucim se strpljenju.
Svaki korak mi je plan.”

O njemu govore i učenici i profesori: profesor stručnih predmeta, Vekomir Petrović, Vuka vidi kao “marljivog i zainteresovanog za nastavu uz lepe manire”

Stiglo nam je i pismo od roditelja koji ponosno opisuju Vuka  kao odanog i pravdoljubivog mladića koji nesebično poklanja ljubav svojoj porodici.

Drug iz odeljenja, Kristijan Kadić:

„Vuk je veoma dobra osoba, zreo i inteligentan dečko. Budući da je ostavio svoj grad, porodicu, svoje društvo… život uopšte i došao u Novi Sad da bi išao u ovu školu, možemo zaključiti i da je veoma hrabar. Želi nešto da napravi, ne zadovoljava se malim stvarima – želi nešto veliko. Svestan je svojih vrlina i mana i zaslužuje veliko poštovanje.“

Možemo još samo dodati da mu želimo da neguje ritam vedrine i uspeha.

Vuče, vredimo, jer Te imamo!

Najnovije

 • SamosvestSamosvest – tiče se svih nasMay 28, 2020 - 8:39 am

  Bilo je reči o Jesperu Julu i njegovom pristupu ravnopravnog dostojanstva… Tema odnosa sa detetom, odnosno mladim čovekom zavređuje još pažnje, zato biram da to oslikam još jednim tekstom. Način komunikacije sa mladom osobom stvara odnos, a kroz taj odnos saznajemo o detetu, odnosno mladom čoveku). Ono što je još važnije: ta mlada osoba kroz odnos UČI O SEBI!

 • MaturantimaMaturantima u spomenicuMay 25, 2020 - 11:46 am

  Vi odlazite… Napuštate hodnik svoje škole Ali ne i sve što je vredelo.. sve ono čime ste obeležili sebe proteklih godina.. Kao i nas! Zato, hvala vam za radost i dobrotu Hvala vam za sva učenja! Lepo je bilo rasti uz vas! Sve što vam želimo reći očitava se u Kiplingovim redovima…

 • Uskršnje slovoApril 19, 2020 - 10:11 am

  Desio nam se i ovakav praznik: da moramo da zatvorimo vrata… Ali to nije glavno obeležje ovog uskršnjeg dana- jer ne moramo da zatvorimo srce!! Zato, otvorimo ga širom prema onima koje volimo, onima koji se bore, pomislimo i na one sa kojima imamo ne tako lepa iskustva…

 • Jesper JulPutovanje ka JuluMarch 6, 2020 - 11:49 am

  Ovo nije priča o letu. I ne tiče se samo naših učenika o kojima obično pišem. Ovo je priča za sva godišnja doba i za sve nas koji radimo sa decom i mladima, i/ili smo adolescenti, odnosno njihovi roditelji. Pođimo na putovanje koje prožima naše celokupno delovanje – to je put Jespera Jula, danskog psihoterapeuta, čijim radom je ovaj tekst inspirisan.

 • U gostima kod „Arhimeda“November 25, 2019 - 1:11 pm

  Na poziv Srednje škole i gimnazije „Arhimed“ naši učenici su se u petak, 22.11., zaputili u Beograd. U jutarnjim časovima organizovan je polazak u pratnji stručnih saradnika i pojedinih profesora škole. Po dolasku u ovu izuzetno lepo organizovanu i uređenu školu , sačekala nas je prijatna dobrodošlica domaćina…