fbpx

Ton radosti

Učenik koji nam je pokazao kako se ide u susret svojim snovima: sa 15 godina, Vuk se doselio iz Kragujevca da bi upisao našu školu. Dokazana samostalnost za ponos!

Učenik je II razreda i već se istakao brojnim talentima. Ovaj ambiciozni mladić izrazite kreativnosti svira klavijature, radi mix i master pesama, ali i piše tekstove pesama.

Kaže da su njegovi životni prioriteti rad i stvaranje, a bavljenje muzikom čini ga posebno srećnim.

Kao osoba, Vuk je uporan i skroman, a veoma druželjubiv, a o njemu najbolje govore njegovi stihovi:

“Oslonac oduvek sebi sam.
Igram pametno i ucim se strpljenju.
Svaki korak mi je plan.”

O njemu govore i učenici i profesori: profesor stručnih predmeta, Vekomir Petrović, Vuka vidi kao “marljivog i zainteresovanog za nastavu uz lepe manire”

Stiglo nam je i pismo od roditelja koji ponosno opisuju Vuka  kao odanog i pravdoljubivog mladića koji nesebično poklanja ljubav svojoj porodici.

Drug iz odeljenja, Kristijan Kadić:

„Vuk je veoma dobra osoba, zreo i inteligentan dečko. Budući da je ostavio svoj grad, porodicu, svoje društvo… život uopšte i došao u Novi Sad da bi išao u ovu školu, možemo zaključiti i da je veoma hrabar. Želi nešto da napravi, ne zadovoljava se malim stvarima – želi nešto veliko. Svestan je svojih vrlina i mana i zaslužuje veliko poštovanje.“

Možemo još samo dodati da mu želimo da neguje ritam vedrine i uspeha.

Vuče, vredimo, jer Te imamo!

Najnovije

 • autoImage by Free-Photos from PixabaySvetski dan bez automobilaSeptember 22, 2021 - 3:05 pm

  septembra 2000. godine pokrenuta je inicijativa za smanjenje broja vozila na ulicama, kako bi se smanjio njihov štetan uticaj na okolinu.
  Prvi automobil izašao je na ulice davne 1886. godine, a konstruisao ga je Karl Freidrich Benz, po kome je benzin i dobio naziv.

 • Image by Gerd Altmann from PixabayU vašu častAugust 30, 2021 - 12:46 pm

  Kraj raspusta je nadohvat ruke, kraj leta takođe. Dolazi jesen.
  Mnogo puta – u literaturi, na filmu – ovaj deo godine opisan je kroz padanje još uvek letnjh kiša, što su se „slile u cvjetove agava“, kao što je rekao jedan kantautor.

 • Image by Gerd Altmann from PixabayNepročitanoJuly 9, 2021 - 1:09 pm

  I najzad – stigosmo do kraja. Ili, bolje rečeno, nacrtasmo krug. Dakle, vratismo se na početak. Ako bismo kraj (svaki kraj!) ovako doživeli, to onda znači da kraja nema: postoji samo početak.

 • Čudesno letoJuly 2, 2021 - 11:50 am

  Možda je jedina prednost filma u odnosu na književnost to što glas naratora (tačnije glavnog glumca koji priča o svojoj prošlosti) može biti praćen muzikom. Međutim, ako se potrudimo (i bar malo sluha imamo), možemo čuti, tj. zamisliti muziku – i dok čitamo.

 • Image by Jeon Sang-O from PixabayPrijemni ispitJune 28, 2021 - 10:52 am

  Onima koji se spremaju za prijemni šaljem poruku: Znam da imate tremu i bojazan od neizvesnog. Sve vam je zbrkano u glavi, mislite da imate malo vremena, da ste mogli još nešto da pročitate, naučite. Umorni ste od svega i želite da sve ovo što pre prođe.