fbpx

Specijal- naši maturanti

Јuče smo ih ispratili… A otkrivali sve ove godine. I u duhu saobraćaja, donosimo pogled sa naše “strane ulice”:  sigurni smo da su učinili sebe i nas ljudima koji bolje razaznaju „znakove pored puta“; prateći njihov (za)let zajedno smo nailazili na jednosmerne ulice, bili na putu prvenstva i sada stigli na raskrsnicu. Poštujući pravilo „desne ruke“, čuvali smo mesto do srca ne zaboravljajući “umeće malih koraka” (Egziperi).

Bilo je to svečano okupljanje na kojem smo svima odali priznanje, ali i proglasili nosioce Vukove diplome: to su Sara Pašić i Matej Perišić.

Izabran je učenik generacije- to je Sara Pašić, naša ambiciozna i marljiva maturatkinja puna entuzijazma i strastveni ljubitelj vazduhoplovstva. Poželeli smo joj da svaki let bude uspešan.

Dodelili smo i specijalnu nagradu koja je pripala Mateju Perišiću za izuzetnost u rečima i delima.

Naposletku, svima upućujemo  želju: smelo zakoračite u budućnost i istrajte u njoj.   

Jovana Jocić, odeljenjski starešina

Najnovije

 • Specijal- naši maturantiJune 11, 2019 - 12:44 pm

  Јuče smo ih ispratili… A otkrivali smo ih sve ove godine. I u duhu saobraćaja, donosimo pogled sa naše strane ulice: sigurni smo da su učinili sebe i nas ljudima koji bolje razaznaju „znakove pored puta“; prateći njihov (za)let zajedno smo nailazili na jednosmerne ulice, bili na putu prvenstva i sada stigli na raskrsnicu.

 • Moja profesija – moja budućnostJune 6, 2019 - 11:49 am

  Inicirali smo temu profesionalnih izbora. Želeli smo da se u tome sretnemo sa učenicima. Oni su nas već čekali na tom putu zapitani za kriterijume odluke…

 • Radionica fakulteta „Dr Lazar Vrkatić“May 24, 2019 - 9:45 am

  Posetili su nas studenti Poslovne psihologije fakulteta „Dr Lazar Vrkatić“ koji su našim učenicima u odeljenjima II, III i IV razreda održali interaktivna predavanja. Od ponuđenih tema stilovi komunikacije i reproduktivno zdravlje, druga se posebno atraktivnom pokazala za učenike.

 • Učenici na izložbi Đure JakšićaMay 24, 2019 - 9:45 am

  Grupa učenika prvog i drugog razreda u pratnji psihologa posetili su Galeriju Matice srpske gde je postavljena izložba Đure Jakšića „Između mita i stvarnosti“. Imali su priliku da pogledaju portrete iz opusa našeg poznatog umetnika uključujući i čuveno delo „Devojka u plavom“.

 • Učenici na predstavi „Krivi ekser“May 15, 2019 - 12:45 pm

  „Školsko pozorje“  juče je otvoreno u Novosadskom pozorištu.  Festival dramskih sekcija srednjih škola Srbije održava se po 35. put u Novom Sadu u organizaciji Gimnazije „Svetozar Marković“. Gost manifestacije bila je naša proslavlјena glumica Svetlana Bojković čija je poruka mladima bila…