fbpx

Škola – teren za pobedu

Mladić koji je tiho ušetao u našu školu… Tokom godina, Saša nas je postepeno upoznavao sa svojom prirodom koju nenametljivo pokazuje: poseduje tihu ambicioznost – uporan u onome što smatra važnim. Sebe smatra osobom usmerenom na cilj. Vrednosti koje prepoznaje kao važne su: porodica, dom i istina.

Saša se rukovodi replikom iz filma „Nebeska udica“:

„Kako se postaje pravi šampion? Tako što izađeš na teren kada je najteže i pobediš.“

Od petog razreda osnovne škole Saša se bavi fudbalom. Trenirao je za fudbalski klub „FK Sirig“, gde je i odrastao, a poslednjih godina igrač je u ČSK „Pivara“ i „Petar Puača“ kadeti na poziciji beka i štopera. Skromno govori o uspesima u ovom sportu, ali dobri poznavaoci ga smatraju talentom. Kada je fudbal tema razgovora, Saša je ozaren i pun elana.

Iz ugla odeljenjskog starešine Saša je stasao u mladića spremnog da iskaže svoj stav.

Saša nas je podsetio da je “tajna uspeha nepokolebljivost do cilja.”

Saša, vredimo, jer Te imamo!

Najnovije

 • PovratakSeptember 11, 2019 - 12:51 pm

  Nekada nije lako otići, osim ako to nije na raspust.

  Nije lako ni vratiti se, a pogotovo ako je to sa raspusta. Odreći se besciljnosti, spavanja, rasterećenosti… Ipak, znamo da važno je posle odmora nastaviti putem škole. Započinjemo novu školsku godinu i to zahteva…

 • Prepuštanje letu… još malo…August 15, 2019 - 9:46 am

  Uvažavali smo ih- to je bila naša odgovornost.

  Osluškivali smo ih – želeli da pružimo podršku.

 • Hodajte…July 5, 2019 - 11:07 am

  Dragi mladi ljudi,
  za sve što je bilo i sve što sledi…neka ostane saznanje da:
  koračaјmo – iаko nije uvek lako, ali hodajmo. Jer koraci su nam potrebni i uvek nas vode nekuda.

 • „Za slatko leto“June 21, 2019 - 10:16 am

  Učenički parlament naše škole organizovao je za kraj školske godine humanitarni turnir u basketu. Ekipe sačinjene od učenika, profesora i zaposlenih škole odmerili su snage na terenu. Lopta se usijala od dobre igre, ali poseban je bio sjaj na licu učesnika zadovoljnih doprinosom. 

 • Specijal- naši maturantiJune 11, 2019 - 12:44 pm

  Јuče smo ih ispratili… A otkrivali smo ih sve ove godine. I u duhu saobraćaja, donosimo pogled sa naše strane ulice: sigurni smo da su učinili sebe i nas ljudima koji bolje razaznaju „znakove pored puta“; prateći njihov (za)let zajedno smo nailazili na jednosmerne ulice, bili na putu prvenstva i sada stigli na raskrsnicu.