fbpx

Škola – teren za pobedu

Mladić koji je tiho ušetao u našu školu… Tokom godina, Saša nas je postepeno upoznavao sa svojom prirodom koju nenametljivo pokazuje: poseduje tihu ambicioznost – uporan u onome što smatra važnim. Sebe smatra osobom usmerenom na cilj. Vrednosti koje prepoznaje kao važne su: porodica, dom i istina.

Saša se rukovodi replikom iz filma „Nebeska udica“:

„Kako se postaje pravi šampion? Tako što izađeš na teren kada je najteže i pobediš.“

Od petog razreda osnovne škole Saša se bavi fudbalom. Trenirao je za fudbalski klub „FK Sirig“, gde je i odrastao, a poslednjih godina igrač je u ČSK „Pivara“ i „Petar Puača“ kadeti na poziciji beka i štopera. Skromno govori o uspesima u ovom sportu, ali dobri poznavaoci ga smatraju talentom. Kada je fudbal tema razgovora, Saša je ozaren i pun elana.

Iz ugla odeljenjskog starešine Saša je stasao u mladića spremnog da iskaže svoj stav.

Saša nas je podsetio da je “tajna uspeha nepokolebljivost do cilja.”

Saša, vredimo, jer Te imamo!

Najnovije

 • autoImage by Free-Photos from PixabaySvetski dan bez automobilaSeptember 22, 2021 - 3:05 pm

  septembra 2000. godine pokrenuta je inicijativa za smanjenje broja vozila na ulicama, kako bi se smanjio njihov štetan uticaj na okolinu.
  Prvi automobil izašao je na ulice davne 1886. godine, a konstruisao ga je Karl Freidrich Benz, po kome je benzin i dobio naziv.

 • Image by Gerd Altmann from PixabayU vašu častAugust 30, 2021 - 12:46 pm

  Kraj raspusta je nadohvat ruke, kraj leta takođe. Dolazi jesen.
  Mnogo puta – u literaturi, na filmu – ovaj deo godine opisan je kroz padanje još uvek letnjh kiša, što su se „slile u cvjetove agava“, kao što je rekao jedan kantautor.

 • Image by Gerd Altmann from PixabayNepročitanoJuly 9, 2021 - 1:09 pm

  I najzad – stigosmo do kraja. Ili, bolje rečeno, nacrtasmo krug. Dakle, vratismo se na početak. Ako bismo kraj (svaki kraj!) ovako doživeli, to onda znači da kraja nema: postoji samo početak.

 • Čudesno letoJuly 2, 2021 - 11:50 am

  Možda je jedina prednost filma u odnosu na književnost to što glas naratora (tačnije glavnog glumca koji priča o svojoj prošlosti) može biti praćen muzikom. Međutim, ako se potrudimo (i bar malo sluha imamo), možemo čuti, tj. zamisliti muziku – i dok čitamo.

 • Image by Jeon Sang-O from PixabayPrijemni ispitJune 28, 2021 - 10:52 am

  Onima koji se spremaju za prijemni šaljem poruku: Znam da imate tremu i bojazan od neizvesnog. Sve vam je zbrkano u glavi, mislite da imate malo vremena, da ste mogli još nešto da pročitate, naučite. Umorni ste od svega i želite da sve ovo što pre prođe.