fbpx

„Put sa osmehom na licu“*

                                                            – prav(n)i put

Srednja stručna škola u Novom Sadu

Ovih dana pristižu nam vesti od naših maturanata. Marlјivo polažu prijemne ispite. A mi ih bodrimo i iščekujemo. Lepo je videti ih kada svrate pre polaganja do škole..Kao da nam poručuju da osećaju da ih iz sigurnog gnezda pratimo sa nadom da će savladati nove izazove.

Sveža radost i ponos: naš Nikola Zorić pokazao je izuzetan uspeh na listi Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Kao visoko rangiran kandidat Nikola je odbranio svoju ambiciju! Srednja stručna škola u Novom Sadu

Za polaganje ispita iz srpskog jezika uz njega je bila u proteklom periodu naša profesorka srpskog jezika, Danka Jovanović. Nikolu poznaje iz nastave, ali i kao odelјenjski starešina iz jednog perioda.

Osvrnula se rečima: „Uporan,marlјiv,istrajan i nenametlјiv. Dobro je umeo da definiše cilјeve, bez potrebe da ih glasno izgovara.“ Profesorka ističe da ceni njegovu nepokoleblјivost i sposobnost da se odupre pritisku i trendu sredine. Dodaje još da „Nikola trasira put sa osmehom na licu.“

Podrška naših profesora je posebna snaga i obeležje rada.

Misija koju pratimo:  prepoznati i slediti ritam svakog učenika..Posvetiti se.

Preostaje mi da naglasim da nam je Nikola Zorić ukazao čast, jer smo bili deo njegovog razvojnog puta i verujemo da je uspeh, poput ovog, uvek najbolјa nagrada u koju verujemo kada se zalažemo i hrabrimo SVAKOG učenika.

*iz citata profesorke srpskog jezika Danke Jovanović

Jovana Jocić

psiholog

Najnovije

 • Šta je doksing?March 22, 2021 - 8:44 am

  Šta je doksing?
  Ko su potencijalni dokseri?
  Kako se najbolje zaštititi?

 • Međunarodni dan ženaMarch 8, 2021 - 1:26 pm

  Prošle su 164 godine od kada su se dogodili prvi protesti žena koje su ustale da traže svoja prava. Bile su to žene zaposlene u tekstilnoj industriji u Njujorku, a nezadovoljstvo je bilo izazvano niskim platama kao i lošim uslovima za rad. Demonstracije su ugušene od strane organa reda, ali su žene ipak osnovale sindikat koji je zastupao njihova prava.

 • Međunarodna nedelja borbe protiv vršnjačkog nasiljaFebruary 24, 2021 - 11:30 am

  Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja obeležava se poslednje srede u mesecu februaru,a ove godine to je 24.februar. Naziv “Dan rozih majica” datira još iz 2007.godine, kada je kanadski učenik Čarles MekNil pretrpeo vršnjačko nasilje u vidu ruganja i podsmehivanja, a sve to jer je na sebi nosio roze majicu.

 • Množenje pomoću linijaFebruary 22, 2021 - 11:57 am

  U ovom tesktu ćemo se pozabaviti množenjem. Nećemo se baviti klasičnim množenjem nego množenjem pomoću linija. Ovaj metod je postao veoma popularan na internetu i veoma je interesantan, pogotovo za decu mlađeg uzrasta. Bliže ćemo pojasniti ovaj metod, prvo množenjem dva jednocifrena broja. Kako množimo pomoću linija sa jednocifrenim brojevima?

 • Dan državnosti Republike SrbijeFebruary 15, 2021 - 8:44 am

  Dana 15.februarа na verski praznik Sretenje, u Srbiji se proslavlja Dan državnosti, kao sećanje na datum podizanja Prvog srpskog ustanka u Orašcu 1804. godine. Pod vođstvom voždа Đorđa Petrovića Karađorđa u Marićevića jaruzi se razbuktala Buna protiv dahija, a već naredne 1805. godine od Ivankovačke bitke buna  prerasta u Srpsku revoluciju( Prvi srpski ustanak 1804-1813 i Drugi srpski ustanak 1815.g.) sa jasnim ciljem оslobađanja od viševekovnog ropstva pod Turcima Оsmanlijama, stvaranja nacionalne države i institucija.