fbpx

„Put sa osmehom na licu“*

                                                            – prav(n)i put

Srednja stručna škola u Novom Sadu

Ovih dana pristižu nam vesti od naših maturanata. Marlјivo polažu prijemne ispite. A mi ih bodrimo i iščekujemo. Lepo je videti ih kada svrate pre polaganja do škole..Kao da nam poručuju da osećaju da ih iz sigurnog gnezda pratimo sa nadom da će savladati nove izazove.

Sveža radost i ponos: naš Nikola Zorić pokazao je izuzetan uspeh na listi Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Kao visoko rangiran kandidat Nikola je odbranio svoju ambiciju! Srednja stručna škola u Novom Sadu

Za polaganje ispita iz srpskog jezika uz njega je bila u proteklom periodu naša profesorka srpskog jezika, Danka Jovanović. Nikolu poznaje iz nastave, ali i kao odelјenjski starešina iz jednog perioda.

Osvrnula se rečima: „Uporan,marlјiv,istrajan i nenametlјiv. Dobro je umeo da definiše cilјeve, bez potrebe da ih glasno izgovara.“ Profesorka ističe da ceni njegovu nepokoleblјivost i sposobnost da se odupre pritisku i trendu sredine. Dodaje još da „Nikola trasira put sa osmehom na licu.“

Podrška naših profesora je posebna snaga i obeležje rada.

Misija koju pratimo:  prepoznati i slediti ritam svakog učenika..Posvetiti se.

Preostaje mi da naglasim da nam je Nikola Zorić ukazao čast, jer smo bili deo njegovog razvojnog puta i verujemo da je uspeh, poput ovog, uvek najbolјa nagrada u koju verujemo kada se zalažemo i hrabrimo SVAKOG učenika.

*iz citata profesorke srpskog jezika Danke Jovanović

Jovana Jocić

psiholog

Najnovije

 • autoImage by Free-Photos from PixabaySvetski dan bez automobilaSeptember 22, 2021 - 3:05 pm

  septembra 2000. godine pokrenuta je inicijativa za smanjenje broja vozila na ulicama, kako bi se smanjio njihov štetan uticaj na okolinu.
  Prvi automobil izašao je na ulice davne 1886. godine, a konstruisao ga je Karl Freidrich Benz, po kome je benzin i dobio naziv.

 • Image by Gerd Altmann from PixabayU vašu častAugust 30, 2021 - 12:46 pm

  Kraj raspusta je nadohvat ruke, kraj leta takođe. Dolazi jesen.
  Mnogo puta – u literaturi, na filmu – ovaj deo godine opisan je kroz padanje još uvek letnjh kiša, što su se „slile u cvjetove agava“, kao što je rekao jedan kantautor.

 • Image by Gerd Altmann from PixabayNepročitanoJuly 9, 2021 - 1:09 pm

  I najzad – stigosmo do kraja. Ili, bolje rečeno, nacrtasmo krug. Dakle, vratismo se na početak. Ako bismo kraj (svaki kraj!) ovako doživeli, to onda znači da kraja nema: postoji samo početak.

 • Čudesno letoJuly 2, 2021 - 11:50 am

  Možda je jedina prednost filma u odnosu na književnost to što glas naratora (tačnije glavnog glumca koji priča o svojoj prošlosti) može biti praćen muzikom. Međutim, ako se potrudimo (i bar malo sluha imamo), možemo čuti, tj. zamisliti muziku – i dok čitamo.

 • Image by Jeon Sang-O from PixabayPrijemni ispitJune 28, 2021 - 10:52 am

  Onima koji se spremaju za prijemni šaljem poruku: Znam da imate tremu i bojazan od neizvesnog. Sve vam je zbrkano u glavi, mislite da imate malo vremena, da ste mogli još nešto da pročitate, naučite. Umorni ste od svega i želite da sve ovo što pre prođe.