fbpx

Prezentacija Vogel simulatora vožnje

Proteklog vikenda u našoj školi je izvršena prezentacija Vogel simulatora vožnje, a koju je održala firma Strimark.

Simulator predstavlja početak moderne ere u obuci kandidata za vozače, a ima niz prednosti u odnosu na vožnju u realnim uslovima. Prezentaciji je prisustvovalo mnoštvo instruktora i predstavnika auto škola iz cele Vojvodine.

Teme su podeljene u tri celine gde se u prvoj obrađuju osnove: pozicija sedišta, kontrole, pedale, vežbe kretanja, menajnja brzina, polasci na uzbrdici… Sledeći nivo obuhvata skretanje sa drugim učesnicima u saobraćaju, skretanje uz vozila iz suprotnog smera, uz prisutnost pešaka i biciklista koji su u mrtvom uglu, skretanje u ulicama sa više traka… Poslednji, napredni deo obuhvata vežbe tipičnih situacija u saobraćaju u koje spadaju: prednost desne strane u odnosu na levu, saobraćajne znakove koji označavaju prioritete, raskrsnice, kružni tokovi i druge.

Prisutni su imali priliku da se u radu sa simulatorom upoznaju i oprobaju u opasnim situacijama.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Strimarku na saradnji svima koji su se odazvali pozivu. Detaljnije o simulatoru i njegovim prednostima možete videti na stranici Strimarka.

Najnovije

 • SamosvestSamosvest – tiče se svih nasMay 28, 2020 - 8:39 am

  Bilo je reči o Jesperu Julu i njegovom pristupu ravnopravnog dostojanstva… Tema odnosa sa detetom, odnosno mladim čovekom zavređuje još pažnje, zato biram da to oslikam još jednim tekstom. Način komunikacije sa mladom osobom stvara odnos, a kroz taj odnos saznajemo o detetu, odnosno mladom čoveku). Ono što je još važnije: ta mlada osoba kroz odnos UČI O SEBI!

 • MaturantimaMaturantima u spomenicuMay 25, 2020 - 11:46 am

  Vi odlazite… Napuštate hodnik svoje škole Ali ne i sve što je vredelo.. sve ono čime ste obeležili sebe proteklih godina.. Kao i nas! Zato, hvala vam za radost i dobrotu Hvala vam za sva učenja! Lepo je bilo rasti uz vas! Sve što vam želimo reći očitava se u Kiplingovim redovima…

 • Uskršnje slovoApril 19, 2020 - 10:11 am

  Desio nam se i ovakav praznik: da moramo da zatvorimo vrata… Ali to nije glavno obeležje ovog uskršnjeg dana- jer ne moramo da zatvorimo srce!! Zato, otvorimo ga širom prema onima koje volimo, onima koji se bore, pomislimo i na one sa kojima imamo ne tako lepa iskustva…

 • Jesper JulPutovanje ka JuluMarch 6, 2020 - 11:49 am

  Ovo nije priča o letu. I ne tiče se samo naših učenika o kojima obično pišem. Ovo je priča za sva godišnja doba i za sve nas koji radimo sa decom i mladima, i/ili smo adolescenti, odnosno njihovi roditelji. Pođimo na putovanje koje prožima naše celokupno delovanje – to je put Jespera Jula, danskog psihoterapeuta, čijim radom je ovaj tekst inspirisan.

 • U gostima kod „Arhimeda“November 25, 2019 - 1:11 pm

  Na poziv Srednje škole i gimnazije „Arhimed“ naši učenici su se u petak, 22.11., zaputili u Beograd. U jutarnjim časovima organizovan je polazak u pratnji stručnih saradnika i pojedinih profesora škole. Po dolasku u ovu izuzetno lepo organizovanu i uređenu školu , sačekala nas je prijatna dobrodošlica domaćina…