fbpx

Prezentacija Vogel simulatora vožnje

Proteklog vikenda u našoj školi je izvršena prezentacija Vogel simulatora vožnje, a koju je održala firma Strimark.

Simulator predstavlja početak moderne ere u obuci kandidata za vozače, a ima niz prednosti u odnosu na vožnju u realnim uslovima. Prezentaciji je prisustvovalo mnoštvo instruktora i predstavnika auto škola iz cele Vojvodine.

Teme su podeljene u tri celine gde se u prvoj obrađuju osnove: pozicija sedišta, kontrole, pedale, vežbe kretanja, menajnja brzina, polasci na uzbrdici… Sledeći nivo obuhvata skretanje sa drugim učesnicima u saobraćaju, skretanje uz vozila iz suprotnog smera, uz prisutnost pešaka i biciklista koji su u mrtvom uglu, skretanje u ulicama sa više traka… Poslednji, napredni deo obuhvata vežbe tipičnih situacija u saobraćaju u koje spadaju: prednost desne strane u odnosu na levu, saobraćajne znakove koji označavaju prioritete, raskrsnice, kružni tokovi i druge.

Prisutni su imali priliku da se u radu sa simulatorom upoznaju i oprobaju u opasnim situacijama.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Strimarku na saradnji svima koji su se odazvali pozivu. Detaljnije o simulatoru i njegovim prednostima možete videti na stranici Strimarka.

Najnovije

 • autoImage by Free-Photos from PixabaySvetski dan bez automobilaSeptember 22, 2021 - 3:05 pm

  septembra 2000. godine pokrenuta je inicijativa za smanjenje broja vozila na ulicama, kako bi se smanjio njihov štetan uticaj na okolinu.
  Prvi automobil izašao je na ulice davne 1886. godine, a konstruisao ga je Karl Freidrich Benz, po kome je benzin i dobio naziv.

 • Image by Gerd Altmann from PixabayU vašu častAugust 30, 2021 - 12:46 pm

  Kraj raspusta je nadohvat ruke, kraj leta takođe. Dolazi jesen.
  Mnogo puta – u literaturi, na filmu – ovaj deo godine opisan je kroz padanje još uvek letnjh kiša, što su se „slile u cvjetove agava“, kao što je rekao jedan kantautor.

 • Image by Gerd Altmann from PixabayNepročitanoJuly 9, 2021 - 1:09 pm

  I najzad – stigosmo do kraja. Ili, bolje rečeno, nacrtasmo krug. Dakle, vratismo se na početak. Ako bismo kraj (svaki kraj!) ovako doživeli, to onda znači da kraja nema: postoji samo početak.

 • Čudesno letoJuly 2, 2021 - 11:50 am

  Možda je jedina prednost filma u odnosu na književnost to što glas naratora (tačnije glavnog glumca koji priča o svojoj prošlosti) može biti praćen muzikom. Međutim, ako se potrudimo (i bar malo sluha imamo), možemo čuti, tj. zamisliti muziku – i dok čitamo.

 • Image by Jeon Sang-O from PixabayPrijemni ispitJune 28, 2021 - 10:52 am

  Onima koji se spremaju za prijemni šaljem poruku: Znam da imate tremu i bojazan od neizvesnog. Sve vam je zbrkano u glavi, mislite da imate malo vremena, da ste mogli još nešto da pročitate, naučite. Umorni ste od svega i želite da sve ovo što pre prođe.