Mavic 2 Zoom

Prezentacija dronova

Tehnološko doba svakodnevno donosi inovacije koje pomeraju granice, otvaraju mogućnosti, pred nas stavlja nove izazove i pitanja. Takođe, izazov i zadatak je da kritički pristup tehnologiji, koja je u razvoju, neprestano postavlja pitanja implementacije takvih rešenja u našu svakodnevicu.

U sredu, 25. septembra učenici Srednje stručne škole u Novom Sadu imali su priliku da prisustvuju izložbi i prezentaciji dronova na Mišeluku. Događaj je odganizovan od strane „SDO – Corp“ d.o.o. koji su prikazali svoja idejna rešenja na tom polju. Akcenat je stavljen na različitu namenu dronova gde su prikazani dronovi koji imaju specifičnu namenu, zatim fotografisanje i snimanje, diverzantska namena, noćni rad, kao i dronovi koji koriste različite module (zvučnik i reflektor).

Pažnju je privukao model SDO-W1-4S proizvodnje „SDO – Corp“ d.o.o. Dron specifične namene, koji po specifikaciji u letu može da provede čitavih 4 sata, kreće se brzinom od 150 km/h, sa dometom od 50km.

Srednja stručna škola u Novom Sadu sa svojim učenicima se ovom prilikom zahvaljuje na pozivu. Gostovanje je pokrenulo nove teme na hodnicima i razmišljanja o mogućnostima angažovanja u toj oblasti.