fbpx

Prezentacija dronova

Tehnološko doba svakodnevno donosi inovacije koje pomeraju granice, otvaraju mogućnosti, pred nas stavlja nove izazove i pitanja. Takođe, izazov i zadatak je da kritički pristup tehnologiji, koja je u razvoju, neprestano postavlja pitanja implementacije takvih rešenja u našu svakodnevicu.

U sredu, 25. septembra učenici Srednje stručne škole u Novom Sadu imali su priliku da prisustvuju izložbi i prezentaciji dronova na Mišeluku. Događaj je odganizovan od strane „SDO – Corp“ d.o.o. koji su prikazali svoja idejna rešenja na tom polju. Akcenat je stavljen na različitu namenu dronova gde su prikazani dronovi koji imaju specifičnu namenu, zatim fotografisanje i snimanje, diverzantska namena, noćni rad, kao i dronovi koji koriste različite module (zvučnik i reflektor).

Pažnju je privukao model SDO-W1-4S proizvodnje „SDO – Corp“ d.o.o. Dron specifične namene, koji po specifikaciji u letu može da provede čitavih 4 sata, kreće se brzinom od 150 km/h, sa dometom od 50km.

Srednja stručna škola u Novom Sadu sa svojim učenicima se ovom prilikom zahvaljuje na pozivu. Gostovanje je pokrenulo nove teme na hodnicima i razmišljanja o mogućnostima angažovanja u toj oblasti.

Najnovije

 • autoImage by Free-Photos from PixabaySvetski dan bez automobilaSeptember 22, 2021 - 3:05 pm

  septembra 2000. godine pokrenuta je inicijativa za smanjenje broja vozila na ulicama, kako bi se smanjio njihov štetan uticaj na okolinu.
  Prvi automobil izašao je na ulice davne 1886. godine, a konstruisao ga je Karl Freidrich Benz, po kome je benzin i dobio naziv.

 • Image by Gerd Altmann from PixabayU vašu častAugust 30, 2021 - 12:46 pm

  Kraj raspusta je nadohvat ruke, kraj leta takođe. Dolazi jesen.
  Mnogo puta – u literaturi, na filmu – ovaj deo godine opisan je kroz padanje još uvek letnjh kiša, što su se „slile u cvjetove agava“, kao što je rekao jedan kantautor.

 • Image by Gerd Altmann from PixabayNepročitanoJuly 9, 2021 - 1:09 pm

  I najzad – stigosmo do kraja. Ili, bolje rečeno, nacrtasmo krug. Dakle, vratismo se na početak. Ako bismo kraj (svaki kraj!) ovako doživeli, to onda znači da kraja nema: postoji samo početak.

 • Čudesno letoJuly 2, 2021 - 11:50 am

  Možda je jedina prednost filma u odnosu na književnost to što glas naratora (tačnije glavnog glumca koji priča o svojoj prošlosti) može biti praćen muzikom. Međutim, ako se potrudimo (i bar malo sluha imamo), možemo čuti, tj. zamisliti muziku – i dok čitamo.

 • Image by Jeon Sang-O from PixabayPrijemni ispitJune 28, 2021 - 10:52 am

  Onima koji se spremaju za prijemni šaljem poruku: Znam da imate tremu i bojazan od neizvesnog. Sve vam je zbrkano u glavi, mislite da imate malo vremena, da ste mogli još nešto da pročitate, naučite. Umorni ste od svega i želite da sve ovo što pre prođe.