fbpx

Porodica – lepša slika sveta

Nastavlјamo sa predstavlјanjem učenika – Još jedan učenik prvog razreda – Milan Belančić.

Milana smo upoznali kao odanog prijatelјa spremnog na posvećenost. Vidlјiva je njegova energičnost i nesputanost. Sebe procenjuje kao druželјubivu i pozitivnu, upornu ličnost sa kreativnim potencijalom.

Profesor matematike, Slavko Zavišin o Milanu: „Dosetlјiv i duhovit, spreman za cilј“.

Milan nam otkriva da se bavi crtanjem od najranijeg uzrasta: „Crtam od kada sam naučio da rukujem olovkom“. Voli na crtežima da predstavlјa likove iz sveta fantastike, najčešće iz crtanih filmova. Slobodno vreme provodi uglavnom sa društvom, a budući da je uvek u pokretu, aktivnost koju bira za rekreaciju je trčanje. Mogli bismo reći da za Milana važi „Čovek ne može da otkrije nove okeane ako nema hrabrosti da obalu izgubi iz vida.“ Andre Žid

Ističe značaj porodice koja ga je naučila, prema njegovim rečima, pozitivnim stavovima i posmatranju sveta sa vedrije strane. Kaže da su ga roditelјi podsećali na skromnost rečima  „Ne uzdiži se pred drugima“ i da im je zato posebno zahvalan za ono što je postao, „jer su oni najviše učinili za moje odrastanje“.

Milan Belančić (7 godina)


Milan Belančić (Umetnička radionica u Futogu, 6 godina)

Milanov moto: “Ako ne možeš da trčiš, hodaj. Ako ne možeš da hodaš, puzi. Uradi bilo šta, samo nastavi da ideš napred i nikad, nikad ne odustaj.” – Karnazes

Milane, vredimo jer Te imamo.

Autor teksta: Jovana Jocić

Najnovije

 • autoImage by Free-Photos from PixabaySvetski dan bez automobilaSeptember 22, 2021 - 3:05 pm

  septembra 2000. godine pokrenuta je inicijativa za smanjenje broja vozila na ulicama, kako bi se smanjio njihov štetan uticaj na okolinu.
  Prvi automobil izašao je na ulice davne 1886. godine, a konstruisao ga je Karl Freidrich Benz, po kome je benzin i dobio naziv.

 • Image by Gerd Altmann from PixabayU vašu častAugust 30, 2021 - 12:46 pm

  Kraj raspusta je nadohvat ruke, kraj leta takođe. Dolazi jesen.
  Mnogo puta – u literaturi, na filmu – ovaj deo godine opisan je kroz padanje još uvek letnjh kiša, što su se „slile u cvjetove agava“, kao što je rekao jedan kantautor.

 • Image by Gerd Altmann from PixabayNepročitanoJuly 9, 2021 - 1:09 pm

  I najzad – stigosmo do kraja. Ili, bolje rečeno, nacrtasmo krug. Dakle, vratismo se na početak. Ako bismo kraj (svaki kraj!) ovako doživeli, to onda znači da kraja nema: postoji samo početak.

 • Čudesno letoJuly 2, 2021 - 11:50 am

  Možda je jedina prednost filma u odnosu na književnost to što glas naratora (tačnije glavnog glumca koji priča o svojoj prošlosti) može biti praćen muzikom. Međutim, ako se potrudimo (i bar malo sluha imamo), možemo čuti, tj. zamisliti muziku – i dok čitamo.

 • Image by Jeon Sang-O from PixabayPrijemni ispitJune 28, 2021 - 10:52 am

  Onima koji se spremaju za prijemni šaljem poruku: Znam da imate tremu i bojazan od neizvesnog. Sve vam je zbrkano u glavi, mislite da imate malo vremena, da ste mogli još nešto da pročitate, naučite. Umorni ste od svega i želite da sve ovo što pre prođe.