fbpx

O ŠKOLI

O ŠKOLI

REČ DIREKTORA

DRAGI SREDNJOŠKOLCI, POSTOJIMO VEĆ DECENIJU ZBOG VAS.

VI STE NAŠ NAJVEĆI USPEH, PONOS I POKRETAČ.

NEKA SREDNJOŠKOLSKO DOBA, BUDE VAŠE NAJLEPŠE DOBA.

Srednja stručna škola u Novom Sadu je osnovana 2007. godine pod nazivom Prva privatna srednja saobraćajna škola. Škola je akreditovana od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu Autonomne pokrajine Vojvodine rešenjem broj 106-022-00445 od 13.09.2007. godine.

Srednja stručna škola u Novom Sadu se nalazi u mirnoj Radničkoj ulici, nedaleko od centra grada, u neposrednoj blizini dve osnovne škole i Univerziteta. Svojim položajem predstavlja zaista idealno mesto za boravak učenika. Tokom godina razvila se u savremenu i moderno opremljenu ustanovu koja je spremna da svojim učenicima omogući najkvalitetnije stručno obrazovanje i na taj način udari zdrav i postojan temelj njihovom daljem usavršavanju.

NAŠ LOGO – ZNAČENJE I BOJE

o nama
o nama

Logo Srednje stručne škole u Novom Sadu je nastao 2007. godine, kada je škola osnovana i kao takav  zadržao se do danas. Sam znak predstavlja uzlaznu putanju mladog čoveka koji kroz svoje školovanje krivudavim putem stiže do željenog cilja, do završetka srednje škole, ulaska u svet odraslih i upisa na željeni  fakultet. Smisao našeg loga je da sugeriše učenicima da se uvek kreću ka napred.

Plava – Povezuje se sa dubinom i stabilnošću. Simbolizuje poverenje, inteligenciju, znanje, snagu, integritet i ozbiljnost.

Bela – boja savršenstva. Ima pozitivnu akonotaciju, predstavlja uspešan početak.

Ove dve boje u kombinaciji predstavljaju našu školu- Srednju stručnu školu u Novom Sadu.