fbpx

A sad stvarno kraj

stvarno kraj

“Jedva čekam sutra! Da se konačno škola završi. “ – čujem komentar jedne učenice iz prvog razreda. Da, sutra je poslednji nastavni dan u ovoj,  po svemu čudnoj i neuobičajenoj školskoj godini. Zbog pandemijske situacije neposredna nastava u školama se odvijala u specifičnim uslovima, čak je bila i privremeno obustavljena, što ne znači da je vaspitnoorazovni rad sa učenicima bio obustavljen. On je tekao kontinuirano u svim osnovnim i srednjim školama. Da li je nastava on-line više doprinela ili odmogla školskom postignuću naše školske dece, pokazaće vreme. Možda smo neke vrednije lekcije kroz ovu pandemijsku situaciju bolje naučili. Poslednji nastavni dan je nekako drugačiji u odnosu na ostale. Neka nagoveštena radost zbog završetka školske godine i početka školskog raspusta, bez obzira kakve će ocene biti u đačkim knjižicama. Lepo i toplo vreme nagoveštava dugo, toplo leto.

Pa, dragi učenici, uživajte u letu! Vidimo se u septembru.

                                                                                                                                               psiholog

Najnovije

 • Image by Gerd Altmann from PixabayU vašu častAugust 30, 2021 - 12:46 pm

  Kraj raspusta je nadohvat ruke, kraj leta takođe. Dolazi jesen.
  Mnogo puta – u literaturi, na filmu – ovaj deo godine opisan je kroz padanje još uvek letnjh kiša, što su se „slile u cvjetove agava“, kao što je rekao jedan kantautor.

 • Image by Gerd Altmann from PixabayNepročitanoJuly 9, 2021 - 1:09 pm

  I najzad – stigosmo do kraja. Ili, bolje rečeno, nacrtasmo krug. Dakle, vratismo se na početak. Ako bismo kraj (svaki kraj!) ovako doživeli, to onda znači da kraja nema: postoji samo početak.

 • Čudesno letoJuly 2, 2021 - 11:50 am

  Možda je jedina prednost filma u odnosu na književnost to što glas naratora (tačnije glavnog glumca koji priča o svojoj prošlosti) može biti praćen muzikom. Međutim, ako se potrudimo (i bar malo sluha imamo), možemo čuti, tj. zamisliti muziku – i dok čitamo.

 • Image by Jeon Sang-O from PixabayPrijemni ispitJune 28, 2021 - 10:52 am

  Onima koji se spremaju za prijemni šaljem poruku: Znam da imate tremu i bojazan od neizvesnog. Sve vam je zbrkano u glavi, mislite da imate malo vremena, da ste mogli još nešto da pročitate, naučite. Umorni ste od svega i želite da sve ovo što pre prođe.

 • Image by Dani Géza from PixabayTropska vrelinaJune 25, 2021 - 1:24 pm

  Prema tome, ne zamerite ništa ovom jadnom, skuvanom tekstu, koji se vuče, puzi, valja po beloj hartiji, dahćući i čekajući da ga ostavimo na miru. Dovoljno je što smo ga naslovili ovako, naslovom jedne ne naročito kvalitetne američke serije koju smo voleli devedesetih

Dani Géza from Pixabay Tropska vrelina